Szűrés

Kövess minket!

Technológia amit használunk

Szublimáció
Olyan egyszerű technológia, amivel egyedi és kis szériás, színes fényképes, feliratos termékeket készíthet.


Napjaink legmodernebb emblémázási technológiái közé sorolják sokrétű alkalmazási területe és kiváló minősége miatt. A kis darabszámú, fotóminőségű emblémázás kedvező megoldása. Alkalmazási területének az emblémázni kívánt anyag kémiai szerkezete szabhat határt.

A szublimáció olyan halmazállapot-változás (fázisátalakulás), amelynél melegítés hatására a szilárd halmazállapotú anyag átmegy gőzállapotba,anélkül, hogy közben folyékony állapotot venne fel. Energia (hő) szükséges a folyamat végbemenéséhez.

Hő hatására a papíron levő vizes bázisú festék elkezd párologni, a nyomás segítségével a gőz csak egy irányba és nagyon koncentrált módon tud haladni, így kapunk megfelelő határvonalat. A festékben lévő atomok és az emblémázni kívánt termékben (vagy felületén) lévő szénatomok oldhatatlan szublimációs kötést alkotnak.
A technológia előnye, hogy a festék nemcsak a felületre tapad, hanem az anyag pórusaiba is beszivárog.

  

Fóliavágás

  

A grafikát fóliából vágjuk ki, majd magas hőfokon, erős nyomással visszük fel az anyagra.

Mivel a fólia teljesen egyszínű, ezért színátmenetet, elhalványuló széleket nem lehet vele nyomtatni. Amennyiben a grafika több színt is tartalmaz, de az objektumok nem érintkeznek (pl. két betű), úgy alkalmazható több színű (2-3 szín) nyomtatás is. Elsősorban vektorgrafikáknál, szövegeknél alkalmazott technika, mely során csak a grafika kerül a pólóra, nem lesz háttérere.

Van némi érezhető felülete, ám rendkívül tartós, nem töredezik, nem válik le. 40-60°C-on mosógépben mosható. Vasalni csak kifordítva lehet.

 

Transzfer nyomtatás

  

Ilyenkor egy speciális papírra nyomtatunk, majd azt magas hőfokon, erős nyomással visszük fel a textilre. Más papír való a világos, és a sötét pólókhoz. Világos/fehér póló esetén egy transzparens rétegre nyomtatunk, így a pólóra csak a színek kerülnek.

Lesz egy enyhe, érezhető felülete. Csak a fehér pólóra lehet színátmeneteket, elhalványuló széleket nyomtatni. Színes pólónál fehér papírra nyomtatunk, majd fóliaszerűen lehúzzuk, utána magas hőfokon, erős nyomással kerül át a pólóra. Mivel az alap fehér, ezért átlátszó részeket, elhalványuló széleket nem lehet vele nyomtatni. Ezeket a részeket át lehet színezni a póló anyagával (közel) megegyező színűre.

A minta körbevágható, így nem feltétlenül keretben kerül a grafika a pólóra. 30°C-on, kifordítva lehet mosni, vasalni szintén kifordítva szabad.