Technológia amit használunk

Szublimáció
Olyan egyszerű technológia, amivel egyedi és kis szériás, színes fényképes, feliratos termékeket készíthet.


Napjaink legmodernebb emblémázási technológiái közé sorolják sokrétű alkalmazási területe és kiváló minősége miatt. A kis darabszámú, fotóminőségű emblémázás kedvező megoldása. Alkalmazási területének az emblémázni kívánt anyag kémiai szerkezete szabhat határt.

A szublimáció olyan halmazállapot-változás (fázisátalakulás), amelynél melegítés hatására a szilárd halmazállapotú anyag átmegy gőzállapotba,anélkül, hogy közben folyékony állapotot venne fel. Energia (hő) szükséges a folyamat végbemenéséhez.

Hő hatására a papíron levő vizes bázisú festék elkezd párologni, a nyomás segítségével a gőz csak egy irányba és nagyon koncentrált módon tud haladni, így kapunk megfelelő határvonalat. A festékben lévő atomok és az emblémázni kívánt termékben (vagy felületén) lévő szénatomok oldhatatlan szublimációs kötést alkotnak.
A technológia előnye, hogy a festék nemcsak a felületre tapad, hanem az anyag pórusaiba is beszivárog.

  

Fóliavágás

  

A grafikát fóliából vágjuk ki, majd magas hőfokon, erős nyomással visszük fel az anyagra.

Mivel a fólia teljesen egyszínű, ezért színátmenetet, elhalványuló széleket nem lehet vele nyomtatni. Amennyiben a grafika több színt is tartalmaz, de az objektumok nem érintkeznek (pl. két betű), úgy alkalmazható több színű (2-3 szín) nyomtatás is. Elsősorban vektorgrafikáknál, szövegeknél alkalmazott technika, mely során csak a grafika kerül a pólóra, nem lesz háttérere.

Van némi érezhető felülete, ám rendkívül tartós, nem töredezik, nem válik le. 40-60°C-on mosógépben mosható. Vasalni csak kifordítva lehet.

 

Transzfer nyomtatás

  

Ilyenkor egy speciális papírra nyomtatunk, majd azt magas hőfokon, erős nyomással visszük fel a textilre. Más papír való a világos, és a sötét pólókhoz. Világos/fehér póló esetén egy transzparens rétegre nyomtatunk, így a pólóra csak a színek kerülnek.

Lesz egy enyhe, érezhető felülete. Csak a fehér pólóra lehet színátmeneteket, elhalványuló széleket nyomtatni. Színes pólónál fehér papírra nyomtatunk, majd fóliaszerűen lehúzzuk, utána magas hőfokon, erős nyomással kerül át a pólóra. Mivel az alap fehér, ezért átlátszó részeket, elhalványuló széleket nem lehet vele nyomtatni. Ezeket a részeket át lehet színezni a póló anyagával (közel) megegyező színűre.

A minta körbevágható, így nem feltétlenül keretben kerül a grafika a pólóra. 30°C-on, kifordítva lehet mosni, vasalni szintén kifordítva szabad.

Webáruház készítés